Preekserie: Nehemia

Zondag 8 september starten we met onderwijs over het leven van Nehemia, een man met een missie. Hij geeft een gehele natie weer hoop. Nehemia constateert dat het niet goed gaat met Gods volk. Hij laat het er niet bij zitten en vertrekt om vervolgens de muren van Jeruzalem te herbouwen. Moed, durf, doorzettingsvermogen, maar vooral het voor ogen houden van een hemelse blauwdruk, dat houdt hem op de been.

Hebben wij een hemelse missie als Life en in ons persoonlijk leven? Blijven we daaraan vasthouden en zetten we door, ook als het moeilijk wordt? Een serie preken over hemelse visie, tegenslag, doorzettingsvermogen. Gods stem verstaan, teamspel en op Hem vertrouwen! Laat je inspireren door het meeslepende verhaal van Nehemia. Trek er lering uit om jouw leven te leiden naar Gods plan.

Als gevolg van de verwoesting van Jeruzalem en de ballingschap die daarop volgde. Gods volk was in de toenmalige bewoonde wereld verstrooid geraakt. Het beloofde land van weleer, met name het trotse Jeruzalem, lag in die dagen hopeloos in puin. Slechts een hand vol Joden woonden nog in Israël.

Nehemia hoort dat het slecht gaat met de Joden die in Juda wonen. Als reactie hierop rouwt en vast hij dagenlang.
De koning merkt dat hij somber is. Nehemia vraagt aan de koning naar Juda te mogen gaan om de stad Jeruzalem weer op te bouwen. De koning geeft toestemming en biedt hem een vrijgeleide aan. Nadat Nehemia de toestand van Jeruzalem geïnspecteerd heeft, stelt hij een plan op voor de herbouw. Ondanks veel tegenstand werd de bouw in 6 maanden voltooid.

Datum

vanaf zondag 8 september

Tijd
10.00 uur

Locatie
LIFE Voorthuizen, LIFE Nijkerk en LIFE Apeldoorn

Preken Life Apeldoorn

Preken Life Nijkerk

Preken Life Voorthuizen