Deel 13: Religie & opwekking

In het volgende tekstgedeelte (Neh 8:13-18) zien we dat de familiehoofden bij elkaar komen om inzicht te krijgen in het Woord van God. Neem jij de tijd om inzicht te krijgen in Gods Woord? We hebben een geestelijk herstel nodig, een opwekking, een nieuw verlangen naar God. De wereld, inclusief het christelijk geloof, is wereldwijd onderhevig aan erosie. God is aan de kant gezet.

Is het jouw verlangen dat God opwekking geeft? Hoe komt er opwekking? Dat komt niet uit de lucht vallen. In de geschiedenis gaat opwekking altijd samen met zondebesef en berouw. Voor opwekking is geen draaiboek. Het gaat om een eenparig verlangen naar God en Zijn waarheid.

Mag het vuur uit de hemel op jou komen vallen? Heb jij een persoonlijke relatie met God? Hoe groot is jouw verlangen om God te ontmoeten?

Geestelijk vaderschap
De taak van de vader is dat hij de geestelijk leider is van het gezin. Het is een voorrecht om als ouders te mogen investeren in het geestelijk leven en welzijn van je kinderen en daarvan de vruchten te zien. Als vader mogen we actief deelnemen in verantwoordelijkheid nemen over het geestelijk welzijn van de kinderen. Dit geldt voor jouw natuurlijke kinderen, maar ook voor jou als geestelijk vader of moeder. Help elkaar een geestelijk vader of moeder te zijn.

Feest
Het Woord transformeert! Het Loofhuttenfeest was een feest waarin Gods goedheid, voorziening en de bevrijding uit slavernij centraal stond. Ben jij God dankbaar voor Zijn voorziening en bevrijding? Hoe vaak ben je daar blij over? God wil dat je blij bent!
 

Preekserie

Nehemia

Datum
zondag 23 februari

Tijd
10.00 uur

Locatie
LIFE Voorthuizen

Spreker
Marinus Schenkel

Terugluisteren

1. Life Voorthuizen; Nehemia: Deel 13; Religie & opwekking; Marinus Schenkel; zondag 23-02-2014 Play Download this Song