De Schatkamer

Iedere zondag zijn kleintjes van 0 t/m 3 jaar tijdens de dienst van harte welkom in kindercrèche de Schatkamer. Een betrouwbaar oppasteam staat klaar om uw kind met veel liefde op te vangen en te zorgen dat uw kind zich veilig voelt. De Schatkamer is in Life Voorthuizen opgedeeld in 2 leeftijdsgroepen: één met kinderen van 0 en 1 jaar en een groep van 2 t/m 3 jaar.

In elke groep wordt er zo veel mogelijk rekening gehouden met het ritme van uw kind. ook wordt er aandacht besteed aan bijzonderheden zoals allergieën of medicijngebruik. Wilt u ons van tevoren laten weten waar wij op moeten letten? Komt uw kind vaker, dan zorgt de groepsleiding dat alle teams op de hoogte zijn van de specifieke gegevens van uw kind. Mocht er desondanks iets met uw kind zijn, kunt u erop vertrouwen dat wij u hierover aanspreken, u uw kind zelf kunt komen geruststellen.

Baby´s en dreumesen van 0 en 1 jaar
De 0 en 1 jarigen worden opgevangen in de ruimte achter de bar. De baby´s en dreumesen kunnen er  slapen, kruipen, in de box zitten of spelen met de leiding en de andere kinderen. Dit alles geschiedt op een veilige manier. Halverwege de ochtend proberen wij in een kring aan tafel te eten en te drinken. Met drink- of eet gewoonten houden we graag rekening mee. Neemt u het eten en drinken zelf mee, of bijvoorbeeld een tas met luiers, dan deze graag voorzien van een naam. Voor ieder kind is er een mandje waar u al zijn of haar spullen in kunt doen.

Peuters van 2 en 3 jaar
De peuterspeelzaal is achter de babyruimte en binnendoor bereikbaar. Deze plek is bedoeld voor het opvangen en het bezighouden van de 2 en 3 jarigen. Als uw kind binnenkomt, kan het meteen gaan spelen, kleien, kleuren of een boekje lezen. Daarna gaan wij in de kring. We gaan samen bidden, zingen en luisteren naar een verhaal . Zo ontdekken we elke zondag iets nieuws van de Schat die God ons geeft! Na de kring krijgen zij een lekker koekje en een beker limonade. (Drinkt uw kind nog uit een tuitbeker, wilt u deze dan achterlaten in van de peuterspeelzaal en na afloop daar ook weer ophalen?) Er wordt iets gemaakt dat past bij het verhaal van die ochtend. 

 

Wanneer

Zondagochtend, tijdens de samenkomsten.

Tijd
10.00 uur tot eind samenkomst

Voor wie?
  0 t/m 3 jaar

Meedraaien in het team van Schatbewaarders?
Om te zorgen dat onze schatbewaarders zelf ook regelmatig naar de samenkomst kunnen, werken we met roulerende teams van ouders en andere vrijwilligers.

Bezoekt u regelmatig de zondagdienst en komt uw kind vaker in de Schatkamer? Of vind u/jij het leuk om met kleine kinderen om te gaan? Overweeg dan eens, om mee te draaien in het oppasteam. Je bent van harte welkom!

Vragen?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.